Ahir es va inaugurar el renovat centre d'interpretació de Torre d'en Galmés, amb una nova museografia i continguts més amplis després de deu anys amb l'anterior muntatge.
El nou disseny del plafonatge es tradueix en un espai més diàfan. Els plafons queden suspesos a l'aire oferint un aspecte més lleuger. Són molt visuals, amb grans fotografies i una il·lustració que recrea la vida en un cercle (que és com s'anomenen les cases posttalaiòtiques). A l'entrada, un gran plafó amb una imatge de l'imponent Cercle Cartailhac fa les funcions de benvinguda i de photocall per a que els visitants s'hi puguin fer una fotografia de record.
El disseny gràfic està en consonància amb el de la nova exposició permanent del Museu de Menorca, en la qual Mediterraneum també està treballant.
Els textos, en tres idiomes, expliquen els principals elements que conformen el poblat talaiòtic de Torre d'en Galmés: els talaiots, el recinte de taula, els cercles, el sistema de recollida d'aigua... Estan redactats en primera persona, com si un habitant del poblat donàs a conèixer el seu dia a dia.
Una novetat respecte l'anterior muntatge és que el nou centre explica la importància de les excavacions arqueològiques que periòdicament es duen a terme al poblat, i com aquest va ser reutilitzat en època romana i musulmana. Fotografies d'algunes de les peces recuperades durant les excavacions complementen les reproduccions que es poden veure dins vitrina.
El nou centre d'interpretació és també un espai de difusió de la candidatura de Menorca Talaiòtica a Patrimoni de la Humanitat.