CAT / ESP / ENG

Guia "Menorca Talaiòtica. La prehistòria de l'illa"

Avui fosquet, al claustre del Museu de Menorca, hem donat a conèixer el projecte en què hem treballat els darrers dos anys. Es tracta d'una guia sobre la prehistòria de Menorca que actualitzala informació generada en les excavacions dels darrers anys i posa en valor aquest patrimoni. S'ha editat en català, castellà, anglès i francès.

La guia consta de dues parts: una introducció a la prehistòria menorquina a través d'articles, i un total de 40 fitxes de jaciments que inclouen una explicació detallada, l’itinerari a seguir, planimetries, fotografies, il·lustracions i dades d’interès com els horaris i tarifes. Hem elaborat un llibre per als amants de la història i l’arqueologia, rigorós i a la vegada divulgatiu, que aprofundeix molt més del que ho fan les guies tradicionals.

La conceptualització del projecte és de Mediterraneum. El seu director, Antoni Nicolau, ha assumit la curadoria de l'edició. Els textos són de l'arqueòloga Elena Sintes, les il·lustracions d'Albert Álvarez, les fotografies i la direcció editorial de Ricard Pla de Triangle Postals. La producció ha anat a càrrec de Mediterraneum i Triangle Books.