CAT / ESP / ENG

MENORCA ANCESTRAL - WORKSHOPS DE ARQUEOLOGIA

Mitjançant aquest taller intensiu de 4 dies coneixeràs a fons la Cultura Talaiòtica, candidata a Patrimoni de la Humanitat, i descobriràs la riquesa arqueològica de Menorca. Diferents rutes per tota l’illa permetran visitar des dels jaciments més emblemàtics fins aquells que es troben en paratges menys transitats i coneguts. Per preparar les visites s’oferiran conferències a les quals s’explicaran detalls de les excavacions realitzades, així com les diferents teories existents. Durant les visites als jaciments, la gran experiència de l’arqueòloga en excavacions i investigacions per tota l’illa permetrà ampliar la informació per aprofundir en els detalls que resultin de major interès per als participants, oferint respostes científiques i rigoroses als dubtes que puguin sorgir. Les rutes programades, a més d’aprofundir en l’arqueologia menorquina, descobriran altres aspectes representatius de l’illa: l’etnologia, les platges, el Camí de Cavalls, els barrancs... ja que arreu hi ha jaciments. De fet, Menorca reuneix aproximadament el 10 % dels Béns d’Interès Cultural de l’estat espanyol, la majoria dels quals són jaciments prehistòrics.

La docència del workshop anirà a càrrec d’Elena Sintes, membre de l’Institut Menorquí d’Estudis, arqueòloga amb una gran experiència en excavacions, restauració i investigació, així com amb un elevat coneixement del territori. El seu ampli bagatge en arqueologia i difusió del patrimoni representen l’equilibri perfecte entre la informació científica i la divulgació.

Per participar en aquest workshop no és necessari tenir estudis específics. Està dirigit a un públic no especialitzat, però sí amb un interès destacat per aquesta matèria. Per aquest motiu, hem cuidat especialment la selecció dels docents, tots ells amb un perfil científic especialitzat i, al mateix temps, amb bones capacitats comunicatives.

L’idioma del workshop s’adaptarà a les necessitats del grup. Es podrà realitzar en català, castellà o anglès.

 

Dates dels workshops “Menorca Ancestral”:

- Del 26 al 29 de setembre

- Del 3 al 6 d’octubre

- Del 14 al 17 de novembre

 

Tarifes:

El preu total del workshop és de 750€

Inclou: Allotjament (3 nits), tots els àpats excepte els sopars, trasllats interns i totes les activitats, materials, rutes i conferències. No inclou el trasllat fins Menorca.

 

Forma de pagament:

Per formalitzar la reserva, és necessari abonar un 30 % de la tarifa total (225€)* a través de transferència bancària. Escriu-nos un mail a administracio@mediterraneum.cat i et donarem els detalls necessaris el més aviat possible. Si ho prefereixes, ens pots telefonar al 971 37 51 62 o al 660 001 623